Over ons

Martijn (1)Martijn van der Kaaij (Amsterdam, 1971) specialiseerde zich tijdens zijn studie geschiedenis in de toepassing van ICT op geschiedenis en cultuur. In de historisch-culturele sector heeft hij brede ervaring opgedaan, in projecten variërend van de ontwikkeling van één van de eerste online tentoonstellingen in Nederland (‘Digitale kanalen: het water van Amsterdam’) tot aan werk aan de metadata (modellen, stylesheets en processen) voor het Digitaal Magazijn (e-depot) van de Koninklijke Bibliotheek.

Buiten de sector heeft Martijn veel projecten gedaan op het gebied van digitaal document en records management (DRM) en van business process ontwerp en work flow implementatie. Zijn klanten variëren van groot (DRM-training bij de Europese Centrale Bank, procesontwerp voor British Aerospace) tot klein (training op maat voor de medewerker van de Nationale Bibliotheek van Aruba die verantwoordelijk is voor digitalisering van de collecties). Ook op het gebied van het Semantisch Web en Open Access is hij een deskundige.

Martijn spreekt Nederlands, Engels, Duits, Frans en Spaans, en kan in al deze talen training en advies geven.

BeaBea van der Kaaij is afgestudeerd Musicoloog met specialisatie in Middeleeuwse Studies, Koordirigent en gecertificeerde Secretaresse en Paraveterinair. Deze niet zo gebruikelijke combinatie van kennis en vaardigheden hebben tot een gevarieerd werkzaam leven geleid: Koordirigent, Secretarieel medewerker, Dierenartsassistente, Tour Manager en Organisator (vooral voor koren, orkesten en organisten).

Sinds de oprichting van Heron Information Management LLP in 2013, Partner die zich vooral bezighoudt met de adminstratieve en organisatorische kant van het bedrijf.

WesselWessel van der Kaaij (Wageningen 1995) werd partner bij Heron in maart 2015, aanvankelijk naast zijn studie Geologie aan de Universiteit van Leeds.

Sinds mei 2016 werkt hij voltijds voor Heron. Hij is vooral bezig met onderzoek, sales en communicatie en geeft tegenwoordig ook steeds meer trainingen. Hij heeft een grote interesse in Geschiedenis, Archeologie en Geologie. In zijn vrije tijd zingt Wessel bas in diverse projectkoren en krijgt zangles om zijn solozang verder te ontwikkelen.

LianLian Wintermans (Dordrecht, 1974) heeft ruime werkervaring in informatiemanagement in de cultureel erfgoedsector. Ze begon haar loopbaan bij kleine en middelgrote wetenschappelijke uitgeverijen en werkt sinds 2009 voor de Koninklijke Bibliotheek, de nationale bibliotheek van Nederland. Ze combineert aandacht voor detail met strategisch inzicht en heeft zich voornamelijk toegelegd op metadata (van modellen en standaarden tot concrete toepassingen en processen). Lian vertegenwoordigt de KB in EURIG, de European RDA Interest Group en is lid van de Nederlandse RDA Commissie.

Kennisoverdracht is een rode draad in Lians werkzame leven. Wat begon met het opleiden van nieuwe medewerkers in de eigen organisatie groeide uit tot het geven van lessen via GO Opleidingen en – via de KB – aan studenten van de masteropleiding “Book & Digital Media Studies”.

Lian combineert een achtergrond in de slavistiek (specialisatie Russische literatuur) met een opleiding Informatiekunde. in 2014 starte ze met een vakopleiding Klassieke muziek, waarvan ze het eerste deel (algemene theoretische vakken) met succes afsloot in 2017.

Lian werkt sinds 2008 regelmatig samen met Martijn. Sinds 2017 werkt Lian als associate samen met Heron, in maart 2018 werd ze partner.